single

Sałatka z kurczakiem

Sałatka z kurczakiem to świetna opcja na przekąskę i alternatywa dla nudnych sałatek. Sekretnym składnikiem, który przekształca sałatkę z kurczaka z nudnego dania w pyszne danie, jest pyszny dressing wykonany ze skórki z cytryny, pietruszki, tymianku i skórki z cytryny. Cytryna nadaje sałatce lekki i orzeźwiający smak. Dressing jest również rozjaśniony nutą ostrej papryki chili. Tej sałatce trudno się oprzeć.

Przepis jest prosty. To kolorowe, pełne smaku małe arcydzieło wymaga zaledwie kilku składników. Jest to innowacyjny i ciekawy pomysł. Będzie zaskoczeniem dla każdego, kto go spróbuje.

Ta sałatka to świetna alternatywa dla tych, którzy chcą się zdrowo odżywiać, ale nie wiedzą, jaki będzie ich kolejny posiłek bez mięsa. Przygotowanie sałatki jest proste i nie trzeba spędzać dużo czasu w kuchni. Jest łatwa do wykonania i pyszna.

Ponieważ produkty są łatwo dostępne, można ją jeść przez cały rok. Jest też bardzo przystępna cenowo. Będzie to świetna przekąska na jesień, ale także na lato ze względu na orzeźwiający sos.

Ta sałatka zachwyci każdego swoją piękną kompozycją. Warto ją podawać na święta i urodziny. Jest dekoracyjna i stanowi świetny element centralny każdego przyjęcia. Całość jest szybka i łatwa w przygotowaniu. Wystarczy posiekać wszystkie składniki i zrobić prosty dressing. Ta sałatka jest tak pyszna, że jej smak nawróci nawet najbardziej zagorzałego przeciwnika zdrowej żywności.

Ta tradycyjna sałatka z kurczakiem zachwyca swoją prostotą i unikalnym połączeniem składników dressingu. Jest bardzo zdrowa i ma bardzo mało kalorii na porcję. Jest również bardzo sycąca. Stanowi świetny posiłek dla diety, która kładzie nacisk na białko i witaminy. Osoby, które nie mogą jeść glutenu, znajdą w sałatce smaczną i łatwą przekąskę.

  • Wędzony filet z piersi kurczaka 200 1 duża pierś
  • Pomidory koktajlowe 200 20 g 10 sztuk
  • Papryka czerwona 250 g 1 duży kawałek
  • Czerwona cebula 150 1,5 szt.
  • Mieszane sałaty 240 1 średnie opakowanie 2 duże
  • Oliwa z oliwek 30 1 l 2 łyżki

Mięso z kurczaka pokroić na małe kawałki.

Sałatę opłukać i podrzeć większe kawałki.

Pomidory, paprykę i cebulę umyć. Warzywa pokroić w drobną kostkę. Cebulę i paprykę należy pokroić w piórka. Pomidory należy przekroić na pół. W misce połączyć warzywa z sałatą. Na wierzchu ułożyć paski pokrojonego kurczaka.

W misce wymieszać oliwę z oliwek, sól, pieprz, chili, posiekaną pietruszkę i skórkę z cytryny. Dobrze wymieszać. Dobrze wymieszać.