single

Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem to zdrowe i pyszne danie. Jest pełna miękkiego białego ryżu oraz słodko-kwaśnych ogórków konserwowych. Świetnie sprawdza się jako przystawka lub danie świąteczne. Sos majonezowy i ciekawe połączenia smakowe sprawiają, że jest pyszna. Świeże, drobno posiekane zioła akcentują smak ryby.

Sałatka z tuńczykiem jest łatwa do wykonania. To pyszne danie zadowoli nawet najbardziej wymagających krytyków kulinarnych. Ten przepis jest świetny na awaryjne posiłki, ponieważ składniki są łatwo dostępne i często już w spiżarni.

Ta sałatka jest tak pyszna, że szybko znika ze stołu. Można ją schłodzić w lodówce i zjeść następnego dnia.

Ten pomysł na sałatkę jest prosty, ale dość niebanalny. Ta sałatka jest prosta, ale całkiem ciekawa. Tuńczyk, ryż, papryka i majonez łączą się, tworząc wyjątkową kombinację smakową. Wygląda też oszałamiająco, zwłaszcza gdy jest zrobiona transparentnie. Do dania można dodać sporo posiekanego koperku lub pietruszki, co najlepiej je podkreśli. Dobrym pomysłem jest również dodanie pieprzu.

Z tego przepisu dowiesz się, jak zrobić pyszną sałatkę z tuńczyka, która jest łatwa i smaczna. Sałatka z tuńczykiem z puszki może być prostym daniem, które nadal jest pyszne w smaku i aromacie. Jest łatwa w przygotowaniu i zajmuje bardzo mało czasu.

Ta sałatka jest odpowiednia dla osób, które jedzą bezglutenowo. Danie jest niezwykle sycące, ponieważ zawiera ryż, który jest zarówno bezglutenowy, jak i stanowi bogate źródło węglowodanów. Zawarty w tuńczyku wysoki poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych wspiera zdrowie układu sercowo-naczyniowego i nerwowego. Ta sałatka to świetna opcja na przekąskę dla każdego, kto chce zwiększyć ilość ryb w swojej diecie, ale nie wie, jak zrobić to łatwo i smacznie.

  • Tuńczyk w sosie własnym g 1,5 puszki
  • Por 140 g 1 szt.
  • Ogórki konserwowe 300 5 dużych ogórków
  • Papryka czerwona 250 1 duża papryka
  • Ryż biały 300 g 3 woreczki
  • Majonez 75 g 3 łyżki

Serwowanie: Do dużej miski dodać sól, pieprz, świeżą posiekaną pietruszkę i koperek.

Tuńczyk powinien być odsączony z solanki i rozdrobniony widelcem. Przełożyć tuńczyka do dużej miski.

Postępuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aby ugotować ryż. Pozostawić do ostygnięcia. Połącz schłodzony ryż z tuńczykiem w misce.

Umyj paprykę i por, a następnie pokrój je w małą kostkę. Umieścić pory i paprykę w misce wraz z resztą składników sałatki.

Ogórki konserwowe drobno posiekać i wrzucić do miski z sałatką.

Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Wymieszać z majonezem, solą i pieprzem.