single

Jabłkowe bułeczki

Dla wielu słodkie, puszyste i delikatnie udekorowane fit placki z jabłkami z cukrem pudrem są miłym wspomnieniem dzieciństwa i domowej kuchni. Są szybkie i łatwe w przygotowaniu, nie wymagają specjalnych składników, które większość osób posiada w swojej kuchni.

Mamy dla Was szybki i łatwy sposób na jabłkowe naleśniki. Dzięki temu przypomnisz sobie dobre czasy i znów poczujesz się jak dziecko.

Musimy przygotować naleśniki używając jabłek, mąki, jajek i mleka. Tradycyjne domowe naleśniki były robione przy użyciu drożdży. Jednak przed ich przygotowaniem ciasto musiało wyrosnąć. Apple crumpets można również zrobić na sodzie bez drożdży, aby zaoszczędzić czas. Przy zachowaniu odpowiednich proporcji wszystkich składników crumpets powinny być puszyste, elastyczne i rozpływające się w ustach. Mleko możesz zastąpić kefirem lub maślanką. Jednak większość crumpetsów jest robiona z mlekiem.

Wymieszaj wszystkie składniki razem, w tym mąkę i sodę oczyszczoną. Następnie należy dodać jajka i mleko. Całość delikatnie mieszamy na niskich obrotach mikserem lub powoli ubijamy za pomocą trzepaczki lub kuchennego bicza. Ostatnim składnikiem są jabłka. Po ich umyciu kroimy je w cienkie plasterki lub ścieramy na grubej tarce. Następnie dodaj je do swojego ciasta i ponownie wymieszaj. Zrób małe naleśniki i usmaż je z obu stron na maśle lub oleju. Teraz jesteś gotowy do zrobienia naleśników z jabłkami!

Te naleśniki są świetne z cukrem pudrem i zwieńczone jogurtem waniliowym.

Świetnie nadają się na niedzielne śniadanie, lekki obiad lub podwieczorek.

  • Jabłko 300 g 2 średnie kawałki
  • Mleko 1,5% 200 ml 3/4 Pucharu
  • Jajka 1 szt .
  • Soda oczyszczona 5 1 łyżeczka
  • Typ 500 150 g 1 duży
  • Oliwa z oliwek 20 2 łyżki

W misce wymieszać mąkę i sodę oczyszczoną.

Do miski dodaj mleko i rozbij jajko.

Wszystko wymieszać za pomocą sitka do uzyskania gładkiej masy.

Obierz jabłka i pokrój je w cienkie plasterki.

Wymieszać ciasto z jabłkami, a następnie dodać resztę składników.

Oliwę z oliwek można dodać na patelnię i podgrzać.

Robić naleśniki, rozkładając porcje ciasta.

Smażyć z obu stron na złoty kolor

Posypać cukrem pudrem.