single

Zupa krem z dyni z chipsami z bekonu, grzankami i parmezanem

Zupę krem z dyni można zrobić w prosty sposób. Dodatki wznoszą danie ponad resztę. Chipsy z boczku można zrobić w kilka minut. Są chrupiące i pyszne, nadają zupie wspaniały smak. Mini grzanki dodają zupie chrupkości. Możesz zrobić własne grzanki lub kupić je gotowe w sklepie. To świetny sposób, aby zupa się rozpłynęła: posypać ją startym parmezanem. To idealne połączenie smaków.

Tę propozycję warto dodać do swojego menu. To szybki i pyszny przepis. Zupa krem z dyni jest sycąca. Danie doskonale nadaje się na jesienno-zimowy posiłek. Dzięki temu zupa będzie się szybko podgrzewać.

  • Masło 10 g
  • Cebula 100 g
  • Marchew 45 g
  • Czosnek 10 g
  • Por 70 g
  • Ziemniaki późne 100 g
  • Dynia 500 g
  • grzanki 60 g
  • Boczek wędzony bez kości g
  • Parmezan 40 g
  • Bulion drobiowy 125 g

Do garnka dodajemy masło.

Za pomocą tłuczka rozgnieć czosnek.

Pokrój cebulę na małe kawałki.

Marchew, dynię i ziemniaki obrać i pokroić na małe kawałki.

Wszystkie warzywa dodać do garnka. Dopraw 1/2 łyżeczki soli. Niech wszystko lekko się zrumieni.

W osobnym rondlu zagotuj bulion.

Gotuj warzywa w gorącym bulionie przez 20 minut lub do momentu, gdy będą miękkie.

Zupę zmiksować na gładką masę. Doprawić zupę solą i pieprzem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, możesz dodać bulionu lub wody, aby ją rozrzedzić. Teraz zupa jest gotowa.

Pokrój boczek w cienkie paski i podsmaż go na patelni grillowej. Przygotuj chipsy.

Zrumień grzanki na patelni, na której smażyłeś boczek. Powinny być dobrze zrumienione.

Umieścić zupę w misce. Do zupy dodać chipsy z boczku, grzanki i starty parmezan.