Zupa krem z dyni z chipsami z bekonu, grzankami i parmezanem
Zupę krem z dyni można zrobić w prosty sposób. Dodatki wznoszą danie ponad resztę. Chipsy z boczku można zrobić w kilka minut. Są chrupiące i pyszne, nadają zupie wspaniały smak. Mini grzanki dodają zupie chrupkości. Możesz zrobić własne grzanki lub kupić je gotowe w sklepie. To świetny sposób, aby zupa się rozpłynęła: posypać ją startym parmezanem. To idealne połączenie smaków.
Tę propozycję warto dodać do swojego menu. To szybki i pyszny przepis. Zupa krem z dyni jest sycąca. Danie doskonale nadaje się na jesienno-zimowy posiłek. Dzięki temu zupa będzie się szybko podgrzewać.
- Masło 10 g
- Cebula 100 g
- Marchew 45 g
- Czosnek 10 g
- Por 70 g
- Ziemniaki późne 100 g
- Dynia 500 g
- grzanki 60 g
- Boczek wędzony bez kości g
- Parmezan 40 g
- Bulion drobiowy 125 g
Do garnka dodajemy masło.
Za pomocą tłuczka rozgnieć czosnek.
Pokrój cebulę na małe kawałki.
Marchew, dynię i ziemniaki obrać i pokroić na małe kawałki.
Wszystkie warzywa dodać do garnka. Dopraw 1/2 łyżeczki soli. Niech wszystko lekko się zrumieni.
W osobnym rondlu zagotuj bulion.
Gotuj warzywa w gorącym bulionie przez 20 minut lub do momentu, gdy będą miękkie.
Zupę zmiksować na gładką masę. Doprawić zupę solą i pieprzem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, możesz dodać bulionu lub wody, aby ją rozrzedzić. Teraz zupa jest gotowa.
Pokrój boczek w cienkie paski i podsmaż go na patelni grillowej. Przygotuj chipsy.
Zrumień grzanki na patelni, na której smażyłeś boczek. Powinny być dobrze zrumienione.
Umieścić zupę w misce. Do zupy dodać chipsy z boczku, grzanki i starty parmezan.
Komentarze (0)